Cum alegem o față de pernă din mătase

Alegerea unei fețe de pernă din mătase naturală poate fi o provocare pentru cine nu cunoaște câteva informații și caracteristici de bază. Aș incepe de la cea mai importantă caracteristică a accesoriilor și produselor din mătase, certificatul OEKO TEX STANDARD, este una dintre cele mai cunoscute acreditări din lume, pentru textile, testate pentru substanțe nocive. Reprezintă cea mai ridicată cotă de încredere a clienților și atestă o siguranță ridicată a produsului. Este principala caracteristica de bază, care nu trebuie să lipsească din descrierea produsului la vanzare, intr-un magazin online, în cazul nostru un accesoriu, cum este Fața de perna Mătase Deluxe, culoare Baby Pink
Un al doilea aspect foarte important este ca accesoriul din mătase să fie mătase 100% și nu 50% mătase si 50% satin. Menționez asta pentru că am întâlnit foarte des și astfel de situații, unde poți fi indus in eroare de numele si descrierea unui produs. Ce-i drept, dacă vanzătorul specifică acest amănunt deloc lipsit de importanță încă din denumire și apoi este menționat și în descriere, nu este nicio problemă, cumparătorul realizând achiziția în deplină cunoștință. Din păcate, în practică, apar des astfel de situații când nu sunt menționate toate caracteristicile produsului sau, mai rău, cele care sunt expuse sunt concepute în mod special pentru a induce în eroare consumatorul, cum ar fi denumirile tip mătase cu reglementare sau mătase sintetică.
Un al treilea aspect de luat în seamă este grosimea țesăturii de mătase, denumită Momme. Momme (mm) este folosit pentru a măsura densitatea țesăturilor de mătase și pentru a oferi înțelegere aprofundată vis-a-vis de calitatea unei țesături de mătase. Dacă o bucată de mătase cu dimensiunile de 30 metri, pe 1,1 metri, cântărește 22 livre (pounds), adica 9,97 kg, atunci densitatea țesăturii de mătase ar fi de 22 Momme. Momme este modul tradițional de măsurare a greutății mătăsii și derivă din greutatea unei lungimi de mătase care măsoară 30 de metri lungime pe 1,1 metri lățime. (1,1 metri este lățimea standard a țesăturii de mătase). Dacă greutatea acelei lungimi a țesăturii este de 19 livre (pounds), adica 8,62 kg în greutate, atunci mătasea are 19 momme. Dacă greutatea acelei lungimi a țesăturii este de 12 livre (pounds), adica 5,44 kg, atunci mătasea este de 12 momme. Dacă ar fi să ne referim la cea mai bună variantă pentru achiziția unei Fețe de pernă din mătase Mullberry Champagne, ar fi de la minim 19 Momme până la 25 Momme. Dacă am dori să cumpărăm îmbrăcăminte din mătase naturală, ne putem gândi și la varianta de 16-19 Momme, ca un exemplu, o cămașă de noapte sau pijama, din mătase de 16 Momme, care ar trebui să fie ușoară și în nici un caz opacă. Ținând cont de cele 3 elemente prezentate mai sus, alegerea unui accesoriu sau produs din mătase naturală, este influențată de un al patrulea element, bugetul personal.
Daca ar fi să sugerez o variantă optimă din punct de vedere al raportului preț-calitate, coroborat cu grosimea țesăturii de mătase (Momme), aș spune că cea mai potrivită este cea de 19 Momme, atât din punct de vedere al prețului cât și al calității și rezistenței materialului din mătase.
Indiferent de situație, informațiile sunt cea mai bună alternativă pe care o avem la îndemână, gratuit, există o multitudine de surse care ne pot ghida în direcția potrivită, pentru a lua cea mai bună decizie în materie de achiziție.

Keep in touch!
Adrian Serban – Marketing Specialist
Surse
What is a ‘Momme’ & Which is the Best Momme for Silk Pillowcases? – ThisIsSilk

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.