CERTIFICAT DE GARANTIE COMERCIALA PENTRU PRODUSELE  LUXURY ANIS

Condiții generale de acordare a garanției:

Societatea Luxury Anis Srl, în calitate de vânzător al produselor existente in prezentul magazin online www.luxuryanis.ro, asigură calitatea produselor achiziționate. Perioada de garantie comerciala a accesoriilor si produselor noastre confectionate din matase si piele naturala  este de 30 de zile de la data cumpararii produsului. În condiții normale de utilizare, aceste accesorii si produse sunt garantate pentru orice defect de fabricație pe o perioadă egală cu durata medie de utilizare de 30 de zile de la data cumpararii.

Prezentul certificat de garantie comerciala este redactat, intocmit si eliberat in conformitate cu prevederile Legii nr. 449/2003 privind vanzarea produselor si garantiile asociate acestora, republicata si modificata prin OG nr. 9/2016 și ale OG nr. 21/1992, privind protectia consumatorilor, republicata și modificata.

Drepturile prevazute prin lege consumatorilor (inclusiv garantia legala de conformitate prevazuta de art. 2 alin. e¹  coroborat cu art. 16 si 16² din Legea  nr. 449/2003) nu sunt afectate de garantia comerciala oferita. Prin prezenta, consumatorii sunt informati in mod nemijlocit ca durata medie de utilizare a produsului este de 30 de zile de la cumpararea produsului, caz in care garantia legala de conformitate acordata consumatorilor (astfel cum este aceasta notiune definita de art.2 pct. 2 din OG nr. 21/1992 privind protectia consumatorilor este limitata la aceasta perioada, in conformitate cu dispozitiile art. 16² din Legea nr. 449/2003).

In cazul cumparatorilor persoane juridice este aplicabila doar garantia comerciala de 30 de zile de la achizitie.

Pentru acordarea garanției comerciale si respectiv a garantiei legale de conformitate este necesară respectarea stricta a instrucțiunilor precizate mai jos. Trebuie să luaţi în considerare faptul că, odată cu timpul şi cu purtarea, toate accesoriile si produsele vor da semne vizibile de uzură, iar aceasta nu reprezintă un defect care implica acordarea garantiei comerciale sau legale de conformitate. Garanţia se aplică doar în cazul în care cumparatorul face dovada achiziţiei produsului de la societatea noastra, sens in care este obligatorie prezentarea:

 •  facturii fiscale aferente produsului

Lipsa unuia dintre elementele de mai sus, poate duce la neacordarea garantiei, pana la prezentarea documentelor de mai sus.

Daca se solicita nejustificat de catre consumator garantia, putem solicita acestuia contravaloarea transportului achitat de subscrisa pentru returul produsului reclamat ca fiind defect. Toate produsele reclamate ca fiind afectate de vicii ascunse vor fi supuse expertizei de specialitate. Garantia este valabila numai pe teritoriul Romaniei. Perioada de garantie se prelungeste cu termenul scurs de la data reclamatiei pana la data aducerii la conformitate a produsului. Daca produsul va fi avizat pentru inlocuire,  se va emite un certificat nou de garantie.

Modalităţi de asigurare a garanţiei:

In situatia constatarii unui defect al produsului achizitionat din magazinul nostru in timpul perioadei de garantie, va rugam sa ne contactati pentru instructiuni la nr. de telefon 0724855811, 0799969559,  sau la adresa de mail [email protected] .

Garanţia va fi asigurată în cel mult 15 zile calendaristice, de la data anuntarii, prin urmatorele doua modalitati:

 • inlocuirea produsului
 • returnarea contravalorii produsului, daca inlocuirea nu este posibila.

Conform dispozitiilor Legii nr. 449/2003, la achizitionarea produsului, vanzatorul are obligatia de a explica cum se utilizeaza si se intretine  produsul. Clientul are obligatia sa verifice integritatea produsului. Orice reclamatie ulterioara referitoare la lipsa de conformitate din punct de vedere estetic sau cauze de integritate exterioara si care ar fi putut fi sesizata la achizitie, nu se va lua in considerare. Pentru a fi recunoscuta si confirmata orice lipsa de conformitate a produsului trebuie reclamata in cadrul perioadei de garantie de 15 zile calendaristice.

Condiţii în care garanţia nu se acorda

 • uzura morală şi uzura fizică normală a produsului
 • decolorarea produsului sau a părţilor componente ale acestuia în urma expunerii la factori de mediu (soare, alte surse puternice de căldură, umiditate excesiva, ploaie, zăpadă)
 • deteriorări suferite de produs în urma unor evenimente extraordinare: accidente, incendii, cutremure, inundaţii, etc.
 • defecte produse de transport, manipulare şi depozitare a produsului în condiţii improprii (temperatură şi umiditate excesive, etc.) precum si in caz de interventie asupra sa a actiunii animalelor de companie, rozatoare, daunatori;
 • defecte cauzate de utilizarea neadecvată sau incorectă a produsului, inclusiv in caz de socuri mecanice voluntare sau involutare (frecare, lovire, agatare, rupere, sfasiere, etc.)
 • intervenţia efectuata asupra produsului de persoane neautorizate inclusiv vopsirea produsului
 • întreţinere defectuoasă (curăţarea folosind metode sau produse neadecvate)
 • incompatibilitati de marime si latime